ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Εκεί που η Ανατολή συναντά τη Δύση...


Στο μεταίχμιο της Ευρώπης και της Ασίας, μια πόλη που γοητεύει όσο λίγες. Η Κωνσταντινούπολη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010, προσφέρει ατέλειωτη ποικιλία από μουσεία, αρχαίες εκκλησίες, παλάτια, μεγαλόπρεπα τζαμιά, παζάρια και το Βόσπορο. Μια πόλη που σφύζει από ζωή και συναρπάζει τον επισκέπτη από κάθε πλευρά..

                          ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΤΙΜΗ 495

1η μέρα: 3-5-2013 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και απευθείας πτήση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την βασιλεύουσα από τα Βυζαντινά Τείχη και το Επταπύργιο με τη Χρυσή Πύλη. Στη συνέχεια μετάβαση στο Βυζαντινό Ιππόδρομο με τη Γερμανική κρήνη, τη Στήλη των Τριών Όφεων και τη στήλη του Κωνσταντίνου του 7ου. Ξενάγηση στο Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ ή όπως συνηθίζεται και λέγεται ως “Μπλε Τζαμί” και στη συνέχεια επίσκεψη στο αριστούργημα των αιώνων, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου την εκκλησία της Του Θεού Αγία Σοφία, με τον «αιωρούμενο τρούλο» όπως τον αναφέρει ο ιστορικός Σκαρλάτος Βυζάντιος και τον έσω και έξω νάρθηκα, καθώς και με το γυναικωνίτη με την εικόνα του Παντοκράτορα. Ξενάγηση στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού με τους κίονες και τα κιονόκρανα διαφόρων τύπων, και με την «μέδουσα» η οποία απεικονίζεται στην βάση ενός κίονα. Μετάβαση στο Μουσείο Τοπ καπί, το πρώτο παλάτι των Σουλτάνων για να θαυμάσουμε τους σουλτανικούς θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας και από το μπαλκόνι του βλέπουμε το σημείο συμβολής της θάλασσας του Μαρμαρά του Κερατίου κόλπου και της Θάλασσας του Βοσπόρου. Γεύμα. Τακτοποίηση και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα με ιδιωτικό καράβι με ξενάγηση στο Βόσπορο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις δυο ακτές, τα θέρετρα και τα «γυαλιά» με την Ελληνική και Οθωμανική αρχιτεκτονική, καθώς θα μάθετε και την ιστορία των εναπομείναντα παράκτιων Ελληνικών Κοινοτήτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  4-5-2013  ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, ξενάγηση στο τελευταίο ανάκτορο των σουλτάνων Ντολμά Μπαχτσέ, του 19ου αιώνα, παλάτι χτισμένο στις όχθες του Βοσπόρου από τον Αβδούλ Μετζίτ σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό, με τον πολυέλαιο των τεσσεράμισι τόνων Στη συνέχεια επιβίβαση σε ιδιωτικό καράβι και αναχώρηση για ΧΑΛΚΗ. Ανάβαση στο λόφο της Ελπίδας, όπου βρίσκεται η γνωστή σε όλο τον κόσμο Ιερά Θεολογική Σχολή με την αίθουσα τελετών, τις τάξεις όπου κάποτε ακούγονταν οι φωνές των Ελλήνων μαθητών, καθώς και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας όπου ανάγεται στην εποχή του Ιερού Φωτίου. Στη συνέχεια στο μεγαλύτερο από τα Πριγκηπονήσια, την Πρίγκηπο. Γύρος του νησιού (προαιρετικά) με τα γραφικά παϊτόνια (άμαξες με άλογα) για να θαυμάσουμε τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά. όπου θα ζήσουμε την παλιά δόξα όταν στο πολυπολιτισμικό αυτό νησί της Προποντίδας ήκμαζε ο Ελληνισμός. Γεύμα. Επιστροφή στη Κωσταντινουπολη. Στίς  23.00 αναχώρηση για το Πατριαρχείο για να κάνουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

3η μέρα: 5-5-2013 ΠΑΣΧΑ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στη Μονή της Χώρας, Ναός της Ιουστινιάνιας περιόδου, που είναι φημισμένος για τα ψηφιδωτά και τα «φρέσκα» του και απεικονίζουν παραστάσεις από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, με σημαντικότερες τη «Δέηση» και την «Κρίση». Επίσκεψη στην εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ στο Μπαλουκλί, με το μαρμάρινο τέμπλο και τους Τάφους των Πατριαρχών και Μεγάλων Ευεργετών του Γένους, στην Παναγία των Βλαχερνών όπου επί εποχής Ηρακλείου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 620 μ.Χ. όταν οι Άβαροι πολιορκούσαν τη Βασιλεύουσα. Αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα προσκυνήσουμε τα Σκηνώματα Αγίων και θα ξεναγηθούμε στο χώρο ψήσης του Αγίου Μύρου.  Στη συνέχεια επίσκεψη στο Καπαλί Τσαρσί (κλειστή αγορά) με 4.000 μαγαζιά για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φαγητό, ποτό και φολκλορικά συγκροτήματα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 6-5-2013   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  σας  και ελέυθερη  μέρα στη διάθεση σας για να επισκεφθείτε το Καπαλί Τσαρσί (κλειστή αγορά) με 4.000 μαγαζιά για ψώνια, να περπατήσετε στο Περαν  και να φθάσετε στον Πυργο του Γαλατα  για να θαυμάσετε από ψηλα το ιστορικό κεντρο της Κωσταντινούπολης. Η Αιγυπτιακη αγορά επίσης είναι ενδιαφέρουσα για να ψωνίσετε μπαχαρικά, παστουρμά, λουκουμια κ.τ.λ. Αργά τό βράδυ αναχώρηση για αεροδρόμιο και πτήση γιά Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις.
 • Μεταφορές Αεροδρόμιο – Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο.
 • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* (κεντρικό στην Ταξίμ) με πρωινό
 • 3 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ
 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση.
 • Ελληνόφωνος Συνοδός – Αρχηγός.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων  55 €υρώ
 • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.
 • Ποτά – αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων & των βραδινών εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημαντικές Παρατηρήσεις

 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.
 • Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με την περίοδο υλοποίησης του.
 • Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.